Lioton 1000® Gel pentru sport

Traumele sportive

Accidentările și traumele se pot întâmpla atunci când faceți sport. Activitățile precum alergare, exercițiile în sala de forță, ciclismul, fotbalul sau alte sporturi competitive pot conduce la accidentări.

Dacă un vas de sânge este lezat în timpul unei traume și sângele pătrunde în țesutul din jur, se formează o echimoză. Echimozele și contuziile se formează foarte rapid. În orice caz, trebuie să încetați imediat activitatea și începeți să răciți regiunea afectată cât mai curând.

Astfel se va ameliora durerea și se va reduce fluxul de sânge din țesuturi. 

Un jucător de fotbal accidentat și un medic cu Lioton®  1000Gel

Utilizați efectul anti-edematos al Lioton

În caz de luxații, entorse și echimoze, Lioton1000 acționează direct la locul accidentat. Dizolvarea hematoamelor subcutanate este, de asemenea, un efect stabilit de către substanța activă din Lioton 1000® - heparina. Ea asigură pe zonele aplicate o senzație calmantă de răcorire. Gelurile precum este Lioton 1000® ar trebui să fie în fiecare geantă a unui atlet.

Atenție: Lioton 1000® nu trebuie utilizat pe răni deschise

Cum să preveniți traumele

Echimozele și luxațiile sunt, cu siguranță, cele mai frecvente traume în sport. Cel mai bun mod de a preveni aceste leziuni este prin intermediul unei încălziri potrivite. Un "început rece" poate conduce rapid la stres sau încordare a corpului și poate pune brusc capăt oricăror activități plăcute. Echipamentul potrivit este de asemenea important, de exemplu, încălțămintea specifică sportului sau îmbrăcămintea funcțională împotriva frigului, a ploii și a vântului. Adaptați activitatea sportivă la capacitatea dumneavoastră de performanță și evitați astfel traumatismele. Restabiliți pierderea de lichide cu băuturi electrolitice.