FAQ (Întrebări adresate frecvent)

Următoarele întrebări / răspunsuri ar trebui să clarifice problemele pe care le ridicați, în orice caz, pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să vă consultați / adresați medicul sau farmacistul dumneavoastră

Prospectul pentru Pacienți (PP)

Puteți descărca prospectul pentru pacienți aici

Pot să folosesc Lioton 1000® în perioada sarcinii și alăptării?

Este cunoscut că unele probleme venoase pot apărea sau se pot înrăutăți în această perioadă. Nu există date specifice privind utilizarea Lioton 1000 gel în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, considerați că ați putea fi însărcinată sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Este Lioton 1000® bine de tolerat?

Lioton 1000® este aplicat local pe suprafața pielii. Riscul efectelor adverse care ar putea afecta întregul organism este foarte scăzut. Citiți cu atenție întregul prospect Lioton 1000® înainte de folosirea acestui medicament. Lioton1000® nu trebuie utilizat dacă sunteți alergic la heparină sau la oricare dintre celelalte componente.

Cum recunosc insuficiența venoasă?

Picioarele umflate pot fi primul semn al bolii venoase, chiar înainte ca venele varicoase sau alte semne vizibile să apară. Usturimea, furnicăturile și mâncărimea picioarelor pot indica debutul insuficienței venoase superficiale sau existența afecțiunii venoase. Dacă aveți picioare umflate în fiecare seară, indiferent de activitatea pe care ați avut-o în ziua respectivă sau dacă aveți gleznele umflate după o călătorie lungă, este posibil ca venele dumneavoastră să fie deja afectate și este timpul să acționați.

Adresați-vă medicului dumneavoastră!

Pot întârzia evoluția insuficienței venoase superficiale?

Dezvoltarea insuficienței venoase superficiale începe atunci când vă simțiți în mod frecvent picioarele grele, umflate și dureroase. Umflarea picioarelor se produce atunci când sângele care s-a acumulat cauzează o presiune anormal de ridicată în vene și în țesutul din apropiere, dereglând astfel microcirculația și drenajul limfatic. Muschii ar trebui, de asemenea, să fie întăriți pentru a suporta fluxul sanguin. Purtarea ciorapilor compresivi este o măsură eficientă. Cu cât acționați mai devreme, cu atât vă veți simți mai bine.

Dacă aveți careva întrebări cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Vene varicoase la 21 de ani?

Deoarece unele persoane au o predispoziție genetică pentru varice, chiar și tinerii (majoritatea femei) sunt afectați de problema picioarelor umflate și dureroase. În mod normal, această boală evoluează odată cu trecerea timpului. În stadiile avansate, un medic specialist în patologia venoasă (flebolog) poate discuta cu dumneavoastră opțiunile terapeutice (de exemplu o intervenție chirurgicală) după efectuarea unei evaluari medicale detaliate cu medical dumneavoastră.

Cum pot fi reduse simptomele insuficienței venoase superficiale și afecțiunile venoase superficiale asociate, precum varicele și complicațiile acestora?

Lioton 1000®, datorită compoziției sale, asigură instalarea imediată a unei senzații răcoritoare, de ușurare a picioarelor. Heparina din compoziția produsului ajută la îmbunătățirea microcirculației, ameliorează durerea, edemele și roșeața, astfel reducât senzația de tensiune și greutate din picioare.

Mai mult, trebuie luată în considerație purtarea unor ciorapi compresivi, dacă aveți o activitate zilnică ce presupune staționarea îndelungată în picioare sau pe scaun. Acești ciorapi ajută mușchii și venele să pompeze sângele venos către inimă

Pot să folosesc Lioton 1000® pentru echimoze și traume sportive?

Da, puteți folosi Lioton 1000® pentru ameliorarea edemului și echimozei din regiunea articulațiilor și mușchilor datorate traumelor și entorselor. Heparina din compoziția produsului ajută la îmbunătățirea microcirculației, ameliorează durerea, edemele și roșeața, iar forma medicamentoasă de gel hidroalcoolic conferă o senzație răcoritoare imediată.

Dacă aveți răni deschise, sângerări ale pielii sau o infecție a pielii în zona care necesită tratament: Lioton 1000® Gel nu trebuie utilizat în astfel de zone cutanate.