Care este tratamentul insuficienței venoase?

Tratamentul insuficienței venoase incipiente

Exercițiile și terapia prin comprimare sunt utile împotriva insuficienței venoase. Aplicarea unui gel cu heparină poate, de asemenea, să amelioreze simptomele de picioare umflate și dureroase.

Tratamentul venelor varicoase

Există diferite opțiuni de tratament: măsuri conservative și metode mai invazive, cum ar fi scleroterapia, chirurgicală și tratamente endovenoase. 

Dupa intervenția chirurgicală pe vene este benefică utilizarea gelului Lioton 1000®. Aplicarea Lioton 1000® Gel ajuta pacienții să scape de edemul și hematomul postoperator.

Pictograma unei perechi de ciorapi compresivi pentru tratament conservativ

Măsuri conservative

Disconfortul cauzat de venele varicoase poate fi redus prin ridicarea picioarelor și / sau prin purtarea ciorapilor elastici compresivi.

Pictograma ac hipodermic pentru scleroterapie

Scleroterapia

Scleroterapia este un tratament obișnuit pentru venele în pânză de păianjen și venele de dimensiuni medii. Un ac fin este folosit pentru a injecta o soluție iritantă în venă. Aceasta creează o reacție care cicatrizează și sigilează vasul nedorit și organismul absoarbe aceste vene - în cele din urmă acestea dispar.

În această metodă în scleroterapie, ciorapii compresivi trebuie purtați ca și în toate celelalte metode chirurgicale - pentru a accelera procesul de vindecare și a-l face cât mai confortabil. Scleroterapia poate fi ghidată cu ultrasunete

Pictograma Bisturiu sub unghi pentru îndepărtarea chirurgicală a venelor varicoase

Chirurgie

Îndepărtarea venei: Îndepărtarea chirurgicală a venelor varicoase printr-o sondă flexibilă se numește ablația venei. "Tragerea" venelor deteriorate este o intervenție standard și se efectuează, în funcție de severitate, fie ambulator sau în staționar, cât și în mai multe etape.

Se face o incizie sub vena varicoasă, un tub flexibil este introdus prin venă până la prima incizie, iar vena este prinsă și îndepărtată.

Flebotomie ambulatorie: Vena varicoasă de la suprafață este prinsă prin mici incizii în piele și este extrasă sub anestezie locală.

Pictograma Terapia cu laser pentru tratamentul afecțiunilor venoase

Proceduri endovenoase

Tratamentul cu laser: Terapia cu laser este în prezent un pas esențial în tratamentul bolilor venoase. Este o alternativă de tratament minim invazivă la îndepărtarea chirurgicală a venelor varicoase superficiale. În urma anesteziei pielii, se introduce o fibră laser în vena safenă. Pe măsură ce fibra este retrasă, laserul este conectat. Din cauza căldurii, pereții venei se lipesc și vasul este "închis".

Ablația prin radiofrecvență funcționează conform aceluiași principiu, dar folosește frecvența radio în loc de laser. 

Tratamentul afecțiunilor avansate ale venelor

Afecțiunile venoase superficiale cu ulcere reprezintă stadiul cel mai grav. Pacienții devin neajutorați în viața de zi cu zi. Prin urmare, obiectivele terapeutice în boala venoasă superficială avansată sunt:

  • controlul simptomelor
  • facilitarea vindecării și prevenirea recurenței ulcerelor
  • restabilirea abilității normale de a merge

Tratamentul durerii și edemului cuprinde ridicarea membrelor deasupra nivelului inimii, ciorapi compresivi sau bandaje și exerciții pentru a facilita returul venos al sângelui.

Insuficiența venoasă superficială severă și îndelungată poate cauza ulcere dureroase în zona gleznei și afecta viața de zi cu zi. Controlul edemului și îmbunătățirea fluxului sangvin venos sunt factorii - cheie implicați în prevenirea și vindecarea ulcerelor cutanate. În majoritatea cazurilor, odată ce circulația în piciorul inferior s-a îmbunătățit, se începe vindecarea rănilor.