Cum pot preveni o afecțiune venoasă?

Găsiți aici mai multe sfaturi pentru profilaxie:

Femeie efectuând gimnastică venoasă pe un covoraș de yoga pentru a preveni senzația de greutate în picioare

1 - Profilaxia afecțiunii venoase: Exerciții pentru a vă menține picioarele sănătoase

Gimnastica venoasă sprijină venele în sarcina lor cea mai importantă: întoarcerea sângelui către inimă. Multe exerciții pot fi efectuate la domiciliu sau chiar la birou pentru:

  • A menține circulația sangvină
  • A menține picioarele și venele flexibile

Știați că?  Chiar și 10-15 minute pe zi pot ameliora disconfortul, edemul, durerea, picioarele tensionate sau grele și pot oferi sănătate și bunăstare pe termen lung.

Femeie purtând ciorapi compresivi pentru a preveni insuficiența venoasă

2 - Profilaxia afecțiunii venoase: Ciorapii compresivi

Ciorapii compresivi sunt recomandați mai ales atunci când stați pe scaun, în picioare sau mergeți pe jos perioade lungi de timp în decursul zilei. Compresia cofnerită de ciorapi ajută circulația sangvină din picioarele dumneavoastră, contracarând presiunea exercitată din interiorul venelor. Acest lucru le ajută să pompeze sângele înapoi către inimă.

Un mic dejun sănătos, bine echilibrat, cu alimente bogate în fibre, pentru a evita constipația și a preveni venele varicoase

3 - Profilaxia afecțiunii venoase: Alimentație bogată în fibre

Este cunoscut faptul că o mâncare bogate în fibre ajută la prevenirea venelor varicoase. Consumate în cantități suficiente, aceasta ajută la evitarea constipației, care în caz contrar mărește presiunea abdominală și poate suprasolicita sistemul venoas.

Fructe bogate în antioxidanți și bioflavonoide pentru prevenirea insuficienței venoase.

4 – Profilaxia afecțiunii venoase: Fructele

Antioxidanții puternici precum vitamina C și bioflavonoidele care se găsesc în fructele proaspete, protejează stratul de colagen din pereții vaselor de sânge. Colagenul este important pentru mucoasa și rezistența venelor dumneavoastră.