Logo Lioton

Lioton® gel

Pentru picioare umflate şi dureroase

Lioton® ameliorează microcirculaţia şi lasă o senzaţie imediată de răcoare exact în locul disconfortului tău. Lioton® reduce simptomele insuficienţei venoase:

 • Senzaţie de greutate şi oboseală în picioare
 • Picioare amorţite şi/sau dureroase
 • Roşeaţa şi edemaţierea picioarelor

+ Pentru picioare umflate şi dureroase + Indicaţii + Dezvoltarea insuficienţei venoase


Lioton® gel

Indicaţii

Lioton® este un medicament folosit în tratamentul simptomatic bolilor venoase superficiale cumar fi sindromul varicos şi a complicaţiilor lui, flebotromboză, tromboflebita, precum flebita superficială sau ulcerele varicoase, varicoflebita postoperatorie, la fel şi simptomele de insuficiență venoasă, cum ar fi hematomele, edemului şi durerea în picioare.
Leziunile posttraumatice ale muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor.

Pentru informaţii mai detaliate, vă rugăm să descărcaţi Prospectul nostru de Informare a Pacientului.

+ Pentru picioare umflate şi dureroase + Indicaţii + Dezvoltarea insuficienţei venoase


Află mai multe despre

Dezvoltarea insuficienţei venoase

Insuficienţa venoasă progresează în mod continuu. Dezvoltarea ei are loc în cîteva etape. Pentru amînarea activă a acestei progresări pot fi luate anumite măsuri. Vă rugăm să consultaţi medicul pentru o examinare şi sfaturi suplimentare.

 • Simptome precoce de greutate în picioare și edemaţiere
 • Semne vizibile de decolorare (de exemplu la glezne), vene varicoase şi în “pînză de păianjen”
 • Odată ce insuficienţa venoasă devine cronică, creşte riscul de tromboză
 • Maladiile cronice afectează sever calitatea vieţii

+ Pentru picioare umflate şi dureroase + Indicaţii + Dezvoltarea insuficienţei venoase

Factori de risc pentru venele afectate

Există cîţiva factori de risc şi factori agravanţi care au potenţialul de a deregla acest sistem de circulaţie sangvină şi de a accelera apariţia complicaţiilor:

 • Perioade lungi de stat în picioare sau pe scaun, sau, pur şi simplu, sedentarismul
 • Sexul feminin
 • Sarcina cu schimbările hormonale asociate ei
 • Fumatul şi obezitatea
 • Vîrsta înaintată
 • Antecedente familiale de maladii venoase

În afara medicaţiei, există multe lucruri pe care le poţi face pentru a ameliora circulaţia sangvină în picioarele tale şi pentru a minimaliza simptomele, dar şi riscul de dezvoltare a complicaţiilor. Cu cît mai devreme vei începe, cu atît mai bine.

Ce se întîmplă cu picioarele mele?

Durerea şi edemaţierea, senzaţia de greutate, pruritul şi crampele nocturne sunt unele dintre simptomele ce indică dereglarea circulaţiei sangvine în membrele inferioare. Picioarele tale trebuie să transporte în mod constant sîngele înapoi spre inimă – în pofida gravitaţiei! Pentru a asigura acest lucru, este necesară cooperarea perfectă a cîtorva mecanisme:

 • Inima ta bate şi pompează, păstrînd circulaţia constantă a sîngelui.
 • Venele tale posedă valve ce previn direcţionarea greşită a sîngelui.
 • Atunci cînd se contractă, muşchii tăi comprimă venele, ceea ce determină întoarcerea sîngelui înapoi spre inimă.
Blood flows back to the heart. Functioning as one-way flaps, blood vessel valves direct the blood flowing towards the heart. By closing, blood vessel valves prevent blood from flowing backwards. Compression by the surrounding muscles additionally supports blood flow towards the heart.

Venele sănătoase

Într-o venă sănătoasă, o interacţiune sofisticată dintre muşchi, pereţii vasculari şi valve garantează un flux sangvin optim înapoi spre inimă.

 
 

Tulburări venoase

Insuficienţa valvulară

Dacă acest sistem este dereglat, aceasta poate duce la o incompetenţă venoasă cronică cu o insuficienţă valvulară. Valvele venoase nu sunt capabile să se închidă adecvat împotriva circuitului sangvin retrograd, ceea ce duce la o creştere permanentă a volumului sangvin în vene. Ca consecinţă, drenajul venos şi microcirculaţia sunt din ce în ce mai dereglate.

 

Venele varicoase

În situaţia descrisă mai sus, există pericolul ca valvele să-şi piardă elasticitatea, iar funcţia lor să se deregleze. Aceasta poate duce la apariţia în timp a venelor varicoase. Termenul de “vene varicoase” este folosit pentru a descrie venele dilatate, umflate, proeminente la suprafaţa pielii membrelor inferioare. Un risc şi mai mare, cu toate acestea, o prezintă tromboza. Tromboza venoasă poate să apară datorită unui cheag de sînge format în venă şi poate duce la o obstrucţie venoasă.

 

Ce poţi face tu

Se recomandă de a începe tratamentul şi măsurile de susţinere deja în stadiile timpurii pentru a întîrzia progresarea bolii. Pe lîngă folosirea de Lioton®, purtarea ciorapilor compresivi/de susţinere atunci cînd trebuie să stai în picioare sau să mergi un timp mai îndelungat, precum şi exerciţiul fizic regulat, sunt nişte măsuri dovedite pentru a ajuta venele tale.

Valves do not function properly; blood flow is disturbed, leading to accumulation of blood in the veins. Veins expand or widen, valves fail to close and to further prevent blood flowing backwards. Compression is still important in order to direct blood flow towards the heart.

Insuficienţa venoasă

Atunci cînd este dereglată funcţionalitatea valvulară, sîngele se acumulează în porţiunea inferioară a picioarelor. În stadiile tardive, chiar şi ajutorul muşchiului nu este suficient pentru a pompa sîngele împotriva forţei de gravitaţie.

 
Berlin-Chemie AG