Logo Lioton
 

Aveţi întrebări?

Dacă aveţi întrebări referitor la Lioton® şi la aplicarea sa, nu ezitaţi să ne contactaţi!

 

›› Mai multe

 
 

FAQs

Următoarele întrebări/răspunsuri ar trebui să abordeze întrebările dumneavoastră, în orice caz, pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să consultați/adresați medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Pot folosi Lioton® în timpul sarcinii şi alăptării la sîn?
Se ştie că multe probleme se pot începe sau agrava în această perioadă. Vă recomandăm să consultaţi medicul pentru a folosi Lioton® în timpul sarcinii şi alăptării.

 

Este oare Lioton® inofensiv?

Lioton® prezintă un risc foarte scăzut de reacţii adverse, deoarece se aplică local (se masează pe pielea), exact pe locul disconfortului tău. Spre deosebire de preparatele orale, riscul reacţiilor adverse sistemice este foarte mic. Lioton® nu trebuie folosit dacă eşti alergică la unul din ingrediente și nu trebuie folosit la copii, în timpul sarcinii și alăptării din cauza datelor disponibile limitate.

 

Cum să recunosc insuficienţa venoasă?

Picioarele umflate pot fi primul semn al bolii venoase, chiar şi înainte ca venele varicoase sau alte semne să devină vizibile. Senzaţia de înţepături, furnicături şi mîncărime a picioarelor pot indica începutul bolii venoase sau insuficienţa venoasă existentă. Dacă observi tumefierea picioarelor în fiecare seară, indiferent de ce ai făcut pe parcursul zilei, sau dacă ai gleznele umflate după o călătorie lungă, venele tale ar putea fi deja afectate şi este timpul să treci la acţiune.

 

Pot întîrzia progresarea insuficienţei venoase dezvoltate?

Dezvoltarea insuficienţei venoase începe atunci cînd picioarele sunt în mod regulat grele, tumefiate şi dureroase. Tumefierea are loc, deoarece sîngele acumulat în picioare cauzează o presiune înaltă anormală în vene şi în ţesutul înconjurător, astfel că sunt dereglate microcirculaţia şi drenajul limfatic. Pentru a evita aceasta, este necesar de a stimula microcirculaţia, de exemplu prin aplicarea de Lioton®. De asemenea trebuie fortificaţi muşchii pentru a susţine circuitul sangvin. Purtarea ciorapilor compresivi este o metodă dovedită. Cu cît mai devreme începi să acţionezi, cu atît mai bine.

 

Văd vase sangvine mici de culoare albăstruie pe coapsele mele, ce pot face?

Această aşa-numită “pînză de păianjen” reprezintă capilare subţiri albastre sau roşii, care sunt situate aproape de suprafaţa pielii. În majoritatea cazurilor, ele sunt o problemă mai mult cosmetică decît medicală. Tot ce stimulează microcirculaţia acestor capilare, cum ar fi exerciţiile regulate pentru picioare, sportul, menţinerea unei greutăţi normale şi aplicarea, de exemplu, Lioton®, sunt nişte măsuri care pot duce la o ameliorare şi poate ajuta la prevenirea complicaţiilor nedorite. Venele în pînză de păianjen proeminente pot fi înlăturate chirurgical printr-o procedură numită “scleroterapie” sau prin folosirea tratamentului cu laser.

 

Vene varicoase la 21 de ani?

Deoarece unele persoane pot avea o predispoziţie genetică la vene varicoase, chiar şi tinerii (majoritatea de sex feminin) suferă de simptomele de insuficiență venoasă, cum ar fi umflături şi dureri în picioare. În mod normal, în timp, această boală progresează. În stadiile deja avansate, un specialist în vene (flebolog) poate recomanda alte opțiuni de tratament (ex., intervenţia chirurgicală) după o examinare profundă cu medicul dumneavoastră.

 

Ce ajută la minimalizarea simptomelor insuficienţei venoase?

Produsele, cum ar fi Lioton® gel, aduc o senzaţie imediată de uşurare pentru picioarele tumefiate şi amorţite din cauza de insuficiență venoasă. Efectul răcoritor al lui Lioton® gel combinat cu o tehnica de masaj pentru aplicarea sa, înlătură senzaţia de tensiune şi are efect asupra edemaţierii picioarelor. Heparina ce se conţine în el ajută la ameliorarea microcirculaţiei, reduce simptomele de insuficiență venoasă, cum ar fi durerea, tumefierea şi roşeaţa. Mai mult decît atît, ar trebui să să fie luate în considerare purtarea ciorapilor compresivi dacă obişnuieşti să stai în picioare sau să stai aşezată mult timp în viaţa de zi cu zi. Aceşti ciorapi ajută muşchii şi venele tale să pompeze sîngele înapoi spre inimă.

 
Berlin-Chemie AG